Missionsauktion

Enligt en långvarig tradition är det missionsauktion i Fintorp på  trettondagsafton. Under auktionen höll Bernt Antonsson i klubban.
Kvällen började med att Sara Häggbom hälsade välkomma, psalmen Nu tändas tusen juleljus sjöngs till Mariette Svanbergs pianospel. Bernt höll sedan i en andakt innan det var dags för fika. Missionshuset fylldes med folk från när och fjärran, en kväll då många återvänder hem men även en hel del nya ansikten.
Det var ett stort antal utrop. Man kunde ropa hem fågelholkar, raggsockar, hemstöpta ljus, ostkakor, hantverk, dukar och mycket annat. Även olika utropslotterier med fina vinster. Under kvällen såldes det lotter från åtta olika lotterier som det senare var dragning på, även ett större lotteri med presentkort som vinster.
När auktionen hållt på ett tag blev det paus för korv med bröd. Köpglädje och generositet präglade kvällen, det kom in en ordentlig summa. Hilda Svanberg och Rosa Olsson gick ut med alla varor som ropades in. Sara Häggbom tackade alla som bidragit till auktionen på något sätt. Kvällen avslutades med psalmen Bred dina vida vingar.
Arr Fintorps Misssionsförening i samarbete med Bilda