Lucia och Grötfest

Då var det åter dags för årets gröt och luciafest. Olov hälsade alla välkomna med att läsa en text. Därefter var det dags för årets luciatåg att tåga in med Agnes Wramhult i täten som lucia. Vi fick lyssna på sånger och texter från luciatåget som bestod av tärnor, pepparkaksgubbe och stjärngosse.

Nu var det dags att avnjuta den goda gröten med en fin skinksmörgås till. Den räckte gott och väl till alla 45-50 besökarna.

Sedan var det dags för lite lottförsäljning och dragning av några lyckliga vinnare där några hade lite extra tur och vann flera vinster.

Daniel Wramhult pastor i centrumförsamlingen i forserum höll i en andakt innan det var dags att dricka en kopp kaffe med pepparkakor till. Efter detta blev det att flytta undan lite bord och börja med den årliga dansen kring granen. Man fick höra både när farmors kråka körde i diket och vi äro musikanter och en massa andra klassiska låtar. Mitt i dansen kom en tomte på besök till glädje för både barn och vuxna. Han hade med sig både godis och frukt till alla.

Tack alla som kom till den kvällen.

Nu håller vi på och förbereder till missionsauktionen som  traditionsenligt är på trettondagsafton. Då vill vi hälsa alla hjärtligt välkomna att komma och bjuda på alla fina alster som kommer att finnas till försäljning

Peter Claesson
Fintorps missionsförening