Cafékväll med Marianne Sandkvist från SAM-hjälpen

I lördags den 21/9 2013 var vi samlade i Fintorps missionshus för att lyssna på Marianne Sandkvist. Kenneth Claesson hälsade Marianne och alla andra välkomna till denna kväll.

Marianne började med att presentera vem hon är och att hon har anknytning till vår by (Fintorp).

Vi fick lyssna till vad SAM-hjälpen är för någon organisation och vad de driver för olika projekt. Marianne är en av de två anställda till sin hjälp har det ett 80Tal frivilligarbetare.

De driver en second handbutik i Jönköping men deras största verksamhet är att köra iväg biståndshjälp till olika länder främst i östeuropa. Det avgår ungefär en lastbil varannan vecka från lagret i Jönköping. De är då fullastade med diverse grejer  som t,ex kläder böcker möbler leksaker. De kör biståndshjälp till Rumänien Lettland Moldavien Ukraina och några fler länder.

Detta fick vi lyssna till samtidigt som hon visade bilder från de olika projekten de jobbar med. Efter att man sett dessa (ibland hemska) bilder började man fundera på att vi har det väldigt bra här i Sverige som har både mat och husrum.

Kvällen avslutade vi med att dricka kaffe och avnjuta goda smörgåsar och kakor.

Vi beslutade att samla in en kollekt under kvällen till SAM-hjälpen. Är det fler som vill ge en gåva till dem så har de postgironummer 900341-9 (eller kan ni ge det till någon i styrelsen så ser vi till att pengarna kommer fram). Läs mer på www.samhjalp.se

Ett stort tack till Marianne för att hon kom och visade oss detta.

Peter Claesson
Fintorps missionsförening